Jak pokračuje humanitární pomoc Sýrii

9. února 2023

Náš partner v severozápadní Sýrii během posledních dvou dnů dokázal lidem v oblasti postižené zemětřesením poskytnout alespoň základní ochranu před zimou, přestože úsilí humanitárních organizací komplikuje špatné počasí a nedostatek těžké techniky.

Na severu země v oblastech pod kontrolou povstalců žijí asi čtyři miliony lidí. Už před katastrofou tam byli obyvatelé odkázáni na humanitární pomoc – jen desetina z nich dokázala žít soběstačně ještě před zemětřesením.

Syřané proto naléhavě potřebují pomoc, která by mohla zachránit lidské životy, apeloval dnes zvláštní zmocněnec OSN pro Sýrii Geir Pedersen.

Jak pokračuje pomoc v Sýrii
9. února 2023 - Jak pokračuje humanitární pomoc Sýrii

Humanitární pracovníci přímo z místa upozorňují, že místním dál chybí přístřeší, jídlo a další základní potřeby. Bezdomovectví je v Sýrii spojeno také s bezpečnostními riziky, mimo jiné i s nevybuchlou municí. Už tak kritickou situaci vysídlených Syřanů zhoršuje fakt, že úřady zastavily provoz plynovodů kvůli hrozícím výbuchům.

IMG_8233  D3  IMG_8084

I díky sbírce Diakonie se daří distribuovat základní oblečení pro přežití venku. Náš partner na místě jen za první den rozdal:

• 3340 zimních bund
  • 1512 kusů dalšího oblečení
  • 3196 setů pletených čepic, rukavic a šály
  • 2365 pletených svetrů

Nyní je třeba poskytnout těm, kteří přišli o své domovy, alespoň stany, matrace, přikrývky a potraviny. Prioritou našich partnerů v oblasti je právě vybudování přístřeší.

Zapojit se skrze sbírku můžete i vy. Své dary můžete stále posílat přes projekt Darujme: https://www.darujme.cz/projekt/1206537  nebo na sbírkový účet Diakonie 292949292/0300 s variabilním symbolem 2023 či sbírku podpořit prostřednictvím DMS na číslo 87 777 ve tvaru:

• DMS DIAKONIESVET 30
  • DMS DIAKONIESVET 60
  • DMS DIAKONIESVET 90
  • DMS DIAKONIESVET 190

Cena DMS je 30, 60, 90 nebo 190 Kč.

Službu zajišťuje Fórum dárců. Více na www.darcovskasms.cz.

Děkujeme, že pomáháte s námi!