Barvy Barmy – postní sbírka 2017

Na západě Myanmaru žije kolem 120 000 lidí v táborech pro vnitřní uprchlíky. Diakonie v nich pracuje od roku 2014.

Asi 120 000 mužů, žen a dětí žije v táborech pro tzv. "vnitřní uprchlíky" na západě Myanmaru/Barmy, ve státě Rakhine. Utekli ze svých domovů po krvavých konfliktech mezi národnostními skupinami v roce 2012. Další lidi vyhnala z jejich domů povodeň.

Od roku 2014 spolupracuje Diakonie v muslimských a buddhistických táborech s Lutheran World Federation

Unikátní společný projekt je školení protipožární ochrany. Diakonie zajišťuje také humanitární balíčky pro rodiny, vybavení do školy pro děti a opravuje poničené školy.

Petra a Eliáš přivezli záběry přímo z táborů:

Bližší informace najdete v článcích a čísla z minulých let uvidíte na každé stránce úplně dole.

Proč postní sbírka

V minulosti Diakonie často přijímala pomoc ze zahraničí. Proto teď podporuje lidi ve světě. To je smysl sbírky. Probíhá vždy v období půstu před Velikonoci, letos podesáté, od 1. března do 15. dubna. V posledních letech sbírka pomohla ženám samoživitelkám v Etiopii a dětem a dospělým v uprchlických táborech na severu Iráku

Co chceme dokázat?

infografika